Gemeente hijst regenboogvlag

Gepubliceerd door Eveline op

Op dinsdag 11 oktober wapperde in Purmerend de regenboogvlag voor Coming Out Dag. Deze dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Als pas geïnstalleerde CDA wethouder had ik de eer deze vlag te hijsen. 

De regenboogvlag is een uiting dat iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare ondersteuning van de gemeenten voor de eigen LHBT inwoners, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich voor gelijkwaardigheid in te zetten.

De Coming Out Dag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. In 2012 was Purmerend één van de koplopergemeenten met emancipatiebeleid. Sindsdien wordt in de gemeente extra aandacht besteed aan sociale veiligheid, weerbaarheid en het bevorderen van acceptatie. Individuen, bedrijven en maatschappelijke instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT’s te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijven zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig. De Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.

 

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *