Een afscheid om nooit te vergeten

Gepubliceerd door Eveline op

Afscheid nemen van iets dat je ruim 12,5 jaar met heel veel plezier gedaan hebt is best lastig. Er zijn te veel mooie momenten om op te noemen. Voorafgaand aan mijn afscheid in de raad ben ik door al mijn foto’s gegaan van de afgelopen 12,5 jaar. Het zijn er ontzettend veel en ik kan bij iedere foto nog steeds een verhaal vertellen. Hieronder vindt u een samenvatting van de verhalen uit mijn afscheidstoespraak. De hele toespraak is terug te zien op YouTube via de link onderaan het artikel. 

Eenzaamheid

Ik geloof in een samenleving waarin iedereen ertoe doet en meetelt. Daarom gaat het onderwerp eenzaamheid mij zo aan het hart en heb ik mij ervoor ingezet om daar iets tegen te doen. Eenzaamheid kan je alleen oplossen door naar elkaar om te zien. Het vraagt dus ook iets van ons allemaal. Iemand die hierin voor mij een groot voorbeeld is, is Annemiek Nuijens.

Installatie raad
Op 30 september 2016 word ik geïnstalleerd als wethouder voor de gemeente Purmerend.
Vlak voor de benoeming zeg ik nog even gedag tegen mijn gezin en mijn ouders. Even later sta je letterlijk in het middelpunt. Wat ik gedaan heb in de afgelopen ruim 12,5 jaar heb ik alleen kunnen doen door de onvoorwaardelijke steun van mijn gezin, ouders, schoonouders en vriendinnen.
Marktmeestershuisje
Dit is een foto van het startschot van de verplaatsing van het marktmeestershuisje. Wat je niet ziet op de foto, is dat de knop waar we allemaal op drukken het helemaal niet doet, naast de hekken zat iemand met een toeter klaar om te toeteren op het moment wij op de kop drukte. Ik heb er vreselijk veel plezier om gehad. Maar dit moment betekent voor mij ook nog iets anders. Ik ben in januari 2018 weggegaan vanwege de hoogbouw die moest komen op de PostNL locatie. Na de verkiezingen in maart 2018 ben ik teruggekomen door de steun die ik gekregen heb van onze inwoners juist op dit dossier. En deze opening waarin het belang van de historie van de binnenstad centraal staat was mijn eerste opening na het terugkeren in het college. Daarmee was voor mij de cirkel rond.
Cultuur
De afgelopen jaren heb ik veel over het belang van cultuur mogen spreken. En in coronatijd hebben we nog meer gemerkt wat cultuur voor ons betekent en kan doen. Cultuur prikkelt, inspireert, creëert ruimte voor verbeelding, kan ons vormen in wie we zijn en geeft kleur aan ons leven. Ik ben zo trots op het brede culturele aanbod dat we hebben in onze gemeente. En vond het een eer dat ik samen met het hele veld hieraan heb bij mogen dragen.  
Vloggen
Ga je vloggen of ga je bloggen? Vroeg Pauline Lodewegens, toen der tijd mijn communicatieadviseur. Het was een periode dat de gemeente helemaal nog niet veel met video deed, maar dat weerhield ons er niet van om aan de gang te gaan. Inmiddels staan er 152 vlogjes op mijn YouTube kanaal waarin ik laat zien wat er allemaal gebeurt in de stad. Het was fantastisch om zelf te maken. Het enige dat best moeilijk is geweest, is filmen met iemand die heel veel groter is dan jij bent. Daar had ik op dit moment een goede oplossing voor gevonden.
Meewerken in het groen
Als wethouder heb ik veel meegewerkt met de mensen buiten en ook heel veel van hen mogen leren. Dit is een foto van de bomenploeg. De afgelopen jaren is er ontzettend bereikt met het vaststellen van de groenkoers, het bomenplan, visie op de leefbare stad, parkenplan en nog veel meer. Maar papier komt pas tot leven en wordt pas realiteit door deze mensen in de uitvoering. Mijn dank gaat dan ook uit naar iedereen die bezig is in de uitvoering.
Het stokje overdragen
Het stokje mag ik overdragen aan de nieuwe wethouder Pascal Verkroost. Al meer dan tien jaar mijn maatje in de politiek. Dank voor kritische blik, dank voor de vele momenten dat we even konden sparren. Dank voor al het mooie dat we samen hebben bereikt.
 
Tot slot
Ik geloof in een samenleving waarin je niet alleen kijkt naar jezelf, maar ook naar de mensen om je heen. Een samenleving waarin mensen elkaar vertrouwen geven, zich betrokken voelen en verantwoordelijkheid nemen. Een samenleving waarbij gemeenschapszin, verbinding en hoop het uitgangspunt vormt. Niet jij of ik, maar wij. Zij aan zij.
 
Vanuit die kijk op de samenleving, dienstbaar aan de samenleving is het mijn ambitie om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Dat heb ik de afgelopen jaren gedaan als bestuurder van de gemeente Purmerend en dat zal ik de komende jaren gaan doen vanuit een andere rol.
 
Ik wil iedereen bedanken die ik vanuit mijn rol als wethouder heb mogen ontmoeten en mee samen heb mogen werken. Dank voor deze mooie tijd!
Bekijk hier mijn volledige afscheidstoespraak terug
Categorieën: Toespraak

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *