‘Het is fijn als er weer iemand naast je zit’

Gepubliceerd door Eveline op

Ontmoeting organiseren om zo bij te dragen aan het tegengaan van eenzaamheid staat centraal bij het project ‘Samen eten in de Taborkerk’. Iedereen uit de wijk is welkom. Een initiatief vanuit de PGP gestart in 2015 dat inmiddels uitgegroeid is tot meer dan 40 deelnemers op een avond. Vaak moet er zelfs gewerkt worden met een wachtlijst, omdat de vraag nog groter is. Eén keer per maand wordt de centrale hal omgetoverd tot een wijkrestaurant. Vaste vrijwilligers richten de ruimte in en ontvangen de mensen met een drankje en een hapje. Een wisselende groep vrijwilligers kookt het menu en serveert dit uit. Wat de aanwezigen eten is dus iedere maand een verrassing. Eén keer per jaar koken en serveren we met de lokale CDA fractie een menu voor alle deelnemers. Deze maand waren wij aan de beurt.

Tijdens zo’n avond zie je mensen genieten en ervaar je de waarde van dit soort projecten. Mensen vertellen dat ze er naar uitkijken om hierheen te gaan en zich er mooi voor aangekleed hebben. Aan alle tafels wordt volop gekletst met elkaar. Mensen zijn onder elkaar, het is gezellig. Een deelnemer vertelde dat ze er graag komt omdat het zo fijn is als er weer eens iemand naast je zit tijdens het eten.

Dit soort initiatieven stimuleren nieuwe ontmoetingen en contacten. Belangrijk in een tijd dat eenzaamheid als een van de grote sociale problemen in de samenleving ervaren wordt. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken!

Categorieën: Blogs

1 reactie

Gerard Wegman · juni 23, 2023 op 8:50 am

Wat een mooi initiatief. Ik kan me goed indenken dat zo’n gezellige avond voor de deelnemers een heel fijn moment is waar mogelijk nieuwe contacten worden gemaakt die meehelpen de eenzaamheid te verlichten.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *