Woningbouwproject Brantjesoever: een plek met een rijke historie
Purmerend ontwikkelt zich razendsnel. Op vele plekken in de stad worden de nodige woningen gebouwd. Brantjesoever is een plek met een rijke historie. De naam Brantjesoever komt voor uit de tijd dat er op deze locatie een bloeiende houthandel plaatsvond van Nicolaas Brantjes. Het aangevoerde hout werd verwerkt door de houtzaagmolen ‘De Burcht’ aan de Where, welke 3 eeuwen dienst heeft gedaan. Om de geschiedenis van deze plek voor de toekomst vast te leggen is gekozen om de gebouwen namen te geven die verwijzen naar deze periode.
Voordat de sloopwerkzaamheden begonnen heb ik samen met Gerard Wegman van het Gilde het verhaal van de plek vastgelegd. Bekijk hier de vlog die hierover gaat:
Vanuit het stadhuis kan je alle bouwactiviteiten volgen en iedere keer als we vanuit het college praten over hoe snel de stad zich ontwikkelt, wijzen we naar de overkant. Kijk maar: in Purmerend wordt gebouwd. Ook tijdens de coronacrisis.
Als verantwoordelijk wethouder voor de binnenstad en het gebied ‘van brug tot brug’ mocht ik samen met Camiel Honselaar, directeur van HSB de officiële handeling verrichten voor de start bouw van het project Brantjesoever. Hiermee worden vele woningen toegevoegd aan de stad met een mooi gemengd programma. Een ontwikkeling met oog voor de historie van het gebied, maar er is ook oog voor de toekomst als het gaat om mobiliteit en duurzaamheid. Een ontwikkeling die veel gaat betekenen voor vele hedendaagse Purmerenders en tegelijkertijd een eerbetoon is aan oud-Purmerend en de mensen die de stad hielpen ontwikkelen. Een ontwikkeling die letterlijk de verbinding legt tussen de historische binnenstad en het stationsgebied waar we gaan bouwen aan een nieuw bruisend deel van de binnenstad. Dat is iets om trots op te zijn. Er is weer een nieuwe mijlpaal bereikt.
Ik wens HSB heel veel succes met de bouw!
0 reacties