Activiteitenteam Anne Frankflat: grote inzet en betrokkenheid leefomgeving

Gepubliceerd door Eveline op

Begin deze maand bracht ik een bezoek aan 3 flatteams in de Wheermolen die zich allemaal inzetten voor het onderhoud aan de buitenruimte. Lees hier mijn terugblik van het bezoek aan de Anne Frankflat.

Het activiteitenteam van de Anne Frankflat bestaat uit 6 bewoners en is al meer dan 5 jaar actief met het organiseren van gezellige dingen voor medebewoners. Met alle activiteiten die zij ontplooien willen ze een bijdrage leveren aan de plezierige manier waarop er samengewoond wordt in de seniorenflat.

Bij de flat ontmoet ik twee bewoners uit het activiteitenteam. Het bijzondere van het activiteitenteam is dat zij alles met z’n zessen doen. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd aan alle andere bewoners van de flat en verder betalen en regelen ze alles zelf. Wat een ongelofelijke betrokkenheid voor je directe omgeving!

Naast de organisatie van allerlei activiteiten zoals een paasbrunch, vaartocht, BBQ, kerstborrel en een jaarlijkse rommelmarkt, onderhouden zij met elkaar ook de Jeu de Boulesbaan en het gemeentelijk groen dat daar omheen zit. Iedere week wordt er met een aantal medebewoners Jeu de Boule gespeeld op de baan naast de flat. Het is er elke vrijdagmiddag bijzonder gezellig. De koffie en thee staat klaar en buiten worden bankjes neergezet. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten.

Voor het onderhoud van het groen zijn er nog een paar wensen voor in de toekomst zoals bijvoorbeeld het vervangen van de prikkelstruiken voor een kleurrijke variant.  En beplanting aanbrengen bij het beeldje van Anne Frank. Dit is iets wat de bewoners in overleg met de gemeente gaan oppakken. Vanuit de budgetten voor wijkinitiatieven is het mogelijk om hier vanuit de gemeente een bijdrage aan te leveren.

Ik vind het fantastisch dat mensen zich op deze manier inzetten voor de leefomgeving!

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *