Appartementen PostNL-locatie een stap dichterbij

Gepubliceerd door Eveline op

Op 11 februari 2020 tekende ik namens het college en Andre Snippe namens ontwikkelcombinatie Snippe/ABB Bouwgroep de aanvullende documenten voor de bouw van appartementen op de locatie van PostNL aan de Gedempte Where (137 koopwoningen). Daarmee is de ontwikkeling van deze locatie in de binnenstad weer een stap dichterbij.

De start van het nieuwe college was ook de start van een nieuw proces voor de ontwikkeling van deze locatie in de binnenstad. De eerste mijlpaal vierde we, precies na een jaar, met het presenteren van de nieuwe plannen aan de stad. De architectuur waarvoor is gekozen, voegt waarde toe en sluit goed aan bij de uitstraling van de historische binnenstad. Geen hoogbouw en passend bij de omgeving. Doordat de eerdere plannen van hoogbouw terug zijn gebracht naar een bouwhoogte van 5/6 lagen oplopend tot 8 lagen worden er minder woningen gerealiseerd. Daarom worden er ook nog 89 sociale huurwoningen en 61 doorstroomwoningen gerealiseerd in Kop West. Met deze overeenkomsten worden er in totaal 287 woningen toegevoegd aan de stad. Dat de nieuwe plannen goed ontvangen zijn in de stad bleek uit de drukbezochte informatiebijeenkomst die we vorig jaar organiserende voor inwoners om de plannen toe te lichten en het feit dat de gemeenteraad unaniem instemde met de nieuwe plannen en uitgangspunten.

De afgelopen 1,5 jaar is er door alle betrokkenen heel veel werk verzet. Daar wil ik iedereen voor danken. De gezamenlijke inspanningen hebben geresulteerd in een mooi nieuw ontwerp voor deze locatie in de binnenstad. De afspraken hierover zijn nu vastgelegd in een Anterieure Overeenkomst, en daar ben ik trots op. Op naar een volgende fase, een nieuw bestemmingplan en de start van de bouw.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *