Basisschool Het Baken eerste basisschool in Purmerend dat schoonmaakconvenant afsluit

Gepubliceerd door Eveline op

Donderdag 26 september ondertekende ik als wethouder samen met Leonard van Koningsbruggen, directeur van basisschool Het Baken, een schoonmaakconvenant. In het convenant staan afspraken over het verwijderen van zwerfafval door de school.

Het initiatief voor dit convenant is gekomen van een buurtbewoner die zich hard maakte voor het realiseren van een schone schoolomgeving. Omdat dit initiatief past in het gedachtengoed van de school over zorgvuldig omgaan met de aarde, is dit direct ondersteund door de directie. Ook de gemeente zet zich hiervoor in.

Basisschool Het Baken is hiermee de eerste basisschool dat een convenant afsluit over het tegengaan van zwerfafval. Bijna alle middelbare scholen in Purmerend hebben al een convenant afgesloten. Fantastisch dat nu ook de eerste basisschool een convenant afsluit voor het schoonhouden van de omgeving, samen met de kinderen. Hopelijk inspireert het andere basisscholen om dit ook te doen. Want alleen samen kunnen we zorgen voor een schone en leefbare stad.

Afspraken convenant
Het convenant gaat over het dagelijks verwijderen van zwerfafval en het legen en schoonhouden van 3 prullenbakken. Door het aangaan van het convenant wordt de school ook op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen op het gebied van zwerfvuil in Purmerend. Als ‘tegenprestatie’ levert de gemeente een jaarlijks lespakket voor de school en gastlesuren over zwerfafval en faciliteert de gemeente grijpers en zakken.

De convenanten die al zijn afgesloten hebben een merkbaar schonere omgeving opgeleverd. Daarnaast zorgt het ervoor dat het tegengaan van zwerfafval blijvend een onderwerp van gesprek is.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *