Bernhard Zweersflat: met elkaar zorgen voor een mooie leefomgeving

Gepubliceerd door Eveline op

De Bernhard Zweersflat is al bijna 30 jaar actief met het onderhouden van het gemeentegroen rondom de flat. Bewoners begonnen met een paar bakjes met bloemen en platen tegen de muur, dit is langzaam uitgegroeid naar de adoptie van een groot stuk groen rondom de flat. Ik ga langs bij deze seniorenflat en spreek hier met de bewoners over. Buiten in de keet is een soort van gezamenlijke huiskamer gemaakt waar ik warm ontvangen word door een grote groep bewoners. Wat een gezelligheid en wat een saamhorigheid!

Ik ben onder de indruk hoe bewoners alles zelf regelen. Het onderhoud van het groen wordt betaald door de bewoners van de flat. Ieder jaar wordt aan hen een vrijwillige bijdrage gevraagd van €10,-. Daarnaast wordt er jaarlijks een grote rommelmarkt georganiseerd. De opbrengsten hiervan gaan naar het groenonderhoud en allerlei andere activiteiten zoals de BBQ, bustochten, kerstactiviteiten en de nieuwsjaarreceptie. Alles wat opgehaald wordt komt weer ten goede aan de bewoners.

Wekelijks zijn een aantal mensen actief bij het onderhoud en het planten van jonge planten. Een hechte groep van 15 enthousiaste bewoners is wekelijks op donderdagochtend actief. Ze houden zich bezig met onderhoud als schoffelen maar ook het snoeien van de beplanting en het water geven wordt door bewoners zelf gedaan. In het groeiseizoen worden er nieuwe jonge planten geplant. Met een gemiddelde leeftijd van in de 80 zorgen ze met elkaar voor een mooie leefomgeving. Het ziet er echt prachtig uit!

Bekijk hier mijn vlogje van dit bezoek.

Categorieën: Vlogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *