Bewoners appartementencomplex Mira

Gepubliceerd door Eveline op

De wijk Wheermolen kent vele bewonersgroepen. Dit zijn groepen bewoners die zich actief inzetten voor de onderlinge verbondenheid en de leefbaarheid in de wijk. Als wijkwethouder van Wheermolen ga ik langs bij deze bewonersgroepen. Dit keer maak ik kennis met de VVE van het appartementencomplex Mira.

Voor de hogere flats langs het spoor staan een aantal kleinere gebouwen met koopappartementen. Ieder gebouw heeft zijn eigen vereniging van eigenaren. Het gebouw Mira bestaat uit 13 appartementen. Samen vormen zij een kleine gemeenschap. Buren kennen elkaar en leven op een fijne manier samen. De kleinschaligheid van de VVE heeft een verbindende factor. De VVE heeft in het gebouw gezorgd voor de aanwezigheid van een AED, brandblusser en mooie planten en versiering in de hal. De burendag was dit jaar heel gezellig. Een BBQ voor alle bewoners met oud Hollandse spelletjes.

In het gesprek dat we hebben gaat het vooral over de buitenruimte. De wijk wordt mooi.  Iedere dag zie je het veranderen en opknappen. Huizen worden afgebouwd, plantsoenen worden aangelegd. Toch heeft het wonen in een wijk die in ontwikkeling is soms ook nadelen. Het afmaken van de infrastructuur zoals de wegen, parkeerplaatsen, definitief inrichten van het groen en het plaatsen van ondergrondse containers wordt vaak pas gedaan op het moment dat alles klaar is om definitief in te richten. Hierdoor is het soms nog niet helemaal duidelijk hoe een pad gaat lopen of duurt het vrij lang totdat containers worden geplaatst. Bewoners vragen aandacht voor de hondenpoep in het gras. Om hier iets tegen te doen hebben zij zelf nette bordjes geplaatst met een verwijzing naar de dichtstbijzijnde uitlaatstrook waar je de poep mag laten liggen. Op het grasveld voor het gebouw moeten hondenbezitters dit opruimen. Een vuilnisbak plaatsen waar mensen de hondenpoep in kunnen gooien zou helpen. Daarnaast zouden de bewoners graag zien dat er een pad vanuit de box rechtstreekst naar de straat gaat. Dat maakt het makkelijk om met je fiets naar de weg te komen.

Wat een aardige mensen en wat een leuke VVE heeft het appartementencomplex Mira.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *