Bewonerscommissie Juno gesprekspartner voor corporatie, gemeente en bouwbedrijven

Gepubliceerd door Eveline op

De wijk Wheermolen kent vele bewonersgroepen. Dit zijn groepen bewoners die zich actief inzetten voor de onderlinge verbondenheid en de leefbaarheid in de wijk. Als wijkwethouder van Wheermolen ga ik langs bij deze mensen. Dit keer maak ik kennis met de bewonerscommissie van Juno. Een appartementencomplex bestaande uit 76 vrije sector woningen speciaal voor de doelgroep 55+ zonder kinderen.

Juno was één van de eerste
Juno is één van de eerste, nieuwe appartementencomplexen langs het spoor die zo’n 6 jaar geleden zijn opgeleverd. De woningen zijn gebouwd na de sloop van de oude flats aan de Meteorenweg. De meeste mensen zijn hier komen wonen vanuit een eengezinswoning en kiezen bewust voor het gemak van gelijkvloers wonen, zonder het onderhoud dat een tuin met zich meebrengt. Ook de locatie speelde een rol: de bushalte naar Amsterdam is naast de deur en het treinstation is 5 minuten lopen.

Grote betrokkenheid
De bewonerscommissie zet zich in voor de perikelen die horen bij een nieuwbouwcomplex en bij een wijk in ontwikkeling. Ze zijn gesprekspartner voor de gemeente, de verhuurder en de bouwbedrijven die in de wijk aan de slag zijn. In onze kennismaking komen verschillende onderwerpen ter sprake. Zo hebben we het bijvoorbeeld over de overlast die de zandvlakte tegenover de woningen veroorzaakt met droog weer. Het zand waait dan alle kanten op, ook de woningen in. Bij droog weer kan af en toe sproeien deze overlast beperken. Ook de wegen in de buurt zijn op dit moment slecht, maar deze zijn tijdelijk aangelegd voor al het bouwverkeer. Als de laatste woningen gebouwd zijn, worden de wegen goed aangelegd. In de tussentijd, waar de wijk zich op dit moment in bevindt, is dat niet altijd prettig. We praten verder over parkeren, het groenonderhoud, plekken waar scootmobielen kunnen staan en overlast die meeuwen en ganzen soms geven.

De bewoners van Juno zijn iets meer op zichzelf. Ondanks de praktische perikelen die horen bij een nieuw complex in een wijk die nog in ontwikkeling is, geven alle bewoners van de bewonerscommissie aan hier heerlijk te wonen en nooit spijt gehad te hebben om hier naartoe te verhuizen.


2 reacties

Mary Hijstee · september 4, 2019 op 12:08 pm

De opmerkingen van BC Juno gelden ook voor de bewoners van appartementencomplex Pallas. Met elkaar proberen wij de omgeving zo schoon mogelijk te houden. Het is alleen raar dat de straat en goten van de Meteorenweg keurig geveegd worden, maar de toegangswegen naar de appartementen niet worden gedaan en dit is echt ook openbare weg. Wij hopen dat dit voortaan ook wordt bijgehouden door de Gemeente.

    Eveline · september 4, 2019 op 1:58 pm

    Beste Mary, ik neem het op met de afdeling die zich hiermee bezig houdt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *