Centrumontwikkeling één van de drie pijlers van de uitvoeringsagenda economische visie

Gepubliceerd door Eveline op

Purmerend is enorm in ontwikkeling. Veel van deze ontwikkelingen, waaronder woningbouw, de bouw van een parkeergarage en investeringen in leefbaarheid en het groen, spelen zich af in en rond de binnenstad en hebben invloed op dit gebied. Omdat we de binnenstad als huiskamer van Purmerend meer aandacht willen geven vormt het één van de pijlers van de uitvoeringsagenda van de economische visie.

De binnenstad moet een sfeervol, gastvrij en levendig centrum blijven waar winkelen, horeca, overnachten, evenementen, cultuur, ondernemen, wonen en leren allemaal samengaan. Een centrum waar je de historische waarden behoudt voor de generaties na ons, maar ook inzet op ontwikkeling en de toekomstbestendigheid van het gebied. Die verbreding en vernieuwing maken we met de plannen voor het Waterlandkwartier, het stationsgebied. Zo ontstaat er complementair aan elkaar een groter centrum waar anderen ontmoeten en prettig verblijven centraal staat.

Met al deze ontwikkelingen is het goed om een visie op het gebied te maken. De komende tijd gaan we samen met de bewoners, ondernemers, de provincie Noord-Holland, Retail experts, vastgoedeigenaren, bezoekers en de jeugd van Purmerend en Beemster in gesprek over wat voor centrum we willen zijn. En wat ervoor nodig is om daar te komen. Zo bouwen we samen verder aan de stad.  

We organiseren de komende tijd verschillende momenten en plekken zowel fysiek als digitaal waar mensen hun mening, input en advies kunnen geven. Dat moet leiden tot een visie op de binnenstad. Ik kijk uit naar de gesprekken en het eindresultaat!

De uitvoeringsagenda van de economische visie zet in op drie pijlers: het uitbouwen van de innovatieve voedselkamer en werelderfgoed De Beemster; tech stimuleren in samenhang met esportsontwikkeling en centrumontwikkeling.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *