Creativiteit en nieuwe initiatieven bij het Stedelijk Orkest

Gepubliceerd door Eveline op

Culturele verenigingen kunnen al een geruime tijd niet samen repeteren en muziek maken. Dit is voor het Stedelijk Orkest geen reden om stil te zitten. Mooie nieuwe initiatieven komen tot stand bij deze vereniging.

Samen één geheel
Er wordt nu druk door alle orkestleden thuis gewerkt. Iedereen speelt de eigen partij in en dit wordt samengevoegd via mix technieken tot een orkest. Een eerste proeve van de ‘thuis spelen’ opnames zijn echt hartstikke leuk geworden. Er is ook veel enthousiasme onder de leden om op deze wijze met de muziek bezig te blijven. Zo vorm je samen één geheel en kan je de muziek aan het publiek blijven tonen. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Het resultaat is te zien op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=t1fG3Qtywsg&feature=youtu.be

In deze tijd wordt ook wekelijks een nieuwsbrief uitgestuurd die onder meer bedoeld is om het sociale weefstel van de vereniging in stand te houden. Met verhalen van leden hoe het thuis oefenen en opnemen gaat, met wetenswaardigheden uit de kunst- en cultuursector en tips van de dirigent en over instrumentenonderhoud.

100-jarig jubileum
Naast dat het samenspelen verder gaat, wordt er ook druk gewerkt aan de voorbereidingen van het 100-jarig jubileum. In 2022 bestaat het Stedelijk Orkest 100 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Op 16 maart zou er een kick off zijn in Theater de Purmaryn, een voorstelling die het brede muzikale palet zou laten zien van het orkest met een oproep naar andere organisaties om mee te doen tijdens het feestjaar. Het voorbereiden van al die zaken is een forse organisatorische inspanning en het orkest wilde daar ruim de tijd voor nemen. Deze voorstelling werd natuurlijk afgelast, veel uren van voorbereiding konden niet getoond worden. Inmiddels is er een nieuwe datum: 8 maart 2021, wederom in Theater de Purmaryn.

Muziek is om te delen
Mensen en muziek, het geeft zoveel voldoening, en het orkest wil graag de mensen in de verzorgingshuizen – zeker in deze tijd –  muzikaal opbeuren. Dat het orkest niet ‘live’ kon spelen met 50 man in de tuin was een gegeven, maar de muziek van vorige voorstellingen is gelukkig terug te zien en te horen op diverse DVD’s die gemaakt zijn. Deze DVD’s zijn rondgebracht bij een aantal verzorgingshuizen. De reacties van bewoners waren zeer positief. Een fantastisch initiatief.

Het Stedelijk Orkest Purmerend is niet meer weg te denken uit de stad. Het orkest biedt al jarenlang een kwalitatief hoogstaand muziekaanbod. De toegankelijk muziek zorgt voor volle zaken. Hopelijk kunnen we daar binnenkort weer fysiek van genieten.

Wil je meer weten over het Stedelijke Orkest? Kijk dan op de website www.stedelijkorkestpurmerend.nl of volg het orkest op verschillende sociale media.

Facebook: www.facebook.com/StedelijkOrkestPurmerend/
Instagram: www.instagram.com/stedelijkorkest.purmerend/
Twitter: @StedOrkPend
Youtube: Stedelijk Orkest TV
Linkedin: www.linkedin.com/company/stedelijk-orkest-purmerend/

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *