De Kleine Kroniek van de Beemster: het doorgeven van de vlam

Gepubliceerd door Eveline op

Op zondag 12 september ontvingen een aantal kinderen van basisscholen uit Beemster en Purmerend een eerste exemplaar van ‘De Kleine Kroniek van de Beemster. Het was ontzettend leuk om hierbij aanwezig te mogen zijn.


Dit jaar viert het Historisch Genootschap Beemster (HGB) haar 85-jarig bestaan. Een mooie aanleiding om iets speciaals te bedenken. In mei van dit jaar ontstond het idee bij Aafje de Jong om voor de bovenbouw van de basisscholen een boekje te schrijven over de Beemster, een kroniek. Het resultaat mag er zijn. Een kleurrijk, aantrekkelijk boekje met veel illustraties.

Het Historisch Genootschap Beemster omschreef hun rol als rentmeester van de Beemster. Dat deed me denken aan een rapport waarin dit begrip als volgt omschreven werd: “Rentmeesterschap is het doorgeven van de vlam, niet het aanbidden van de as”. En dat doorgeven van de vlam zag ik vanmiddag gebeuren. Geschiedenis, prachtige verhalen en afbeeldingen werden doorgegeven aan de nieuwe generatie. Zo leren kinderen uit Beemster en Purmerend op een toegankelijke manier de Beemsterpolder beter kennen.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *