De verrassingstas van Bibliotheek Waterland

Gepubliceerd door Eveline op

In één keer kwam het culturele leven stil te liggen. Met veel creativiteit ontstonden er al snel mooie nieuwe initiatieven vanuit de culturele instellingen. De komende dagen schrijf ik hierover, omdat ik trots ben op wat er vanuit de samenleving tot stand komt. Kunst en cultuur verbindt: ook tijdens de coronacrisis.

De verrassingstas van Bibliotheek Waterland
Sinds kort is er een nieuw product bekend gemaakt: de verrassingstas. Je kunt je daarvoor inschrijven via de website en aangeven van welk thema of genre en voor welke leeftijd je graag 5 boeken zou willen ontvangen. Vervolgens zoeken de medewerkers van de bibliotheek de boeken voor je uit. Wat je krijg, is een verrassing! De verrassingstassen worden door medewerkers op alfabet klaargezet in de afgeschermde hal van de bibliotheek. Gedurende speciale tijden kan men de tas zelf van de tafel afpakken. Er hoeft verder niets meer te worden geregistreerd, contactloos dus. In het eerste weekend zijn er maar liefst 700 verrassingstassen bij de bibliotheek aangevraagd!

Vanuit de bibliotheek gebeurt nog veel meer. De Bibliotheek aan huis blijft ook nu gewoon actief. Dit is een aanbod dat al bestond en bedoeld is voor ouderen en voor mensen met een lichamelijke beperking die aan huis gebonden zijn. Bibliotheekmaterialen worden aan huis gebracht en gehaald, zonder extra kosten. Alle 70 gebruikers van de Bibliotheek aan huis worden wekelijks gebeld en gevraagd naar hun wensen. Als de gebruikers aangeven dat zij graag nieuwe boeken willen ontvangen dan wordt dit door de bibliotheek geregeld.

Aan kleine kinderen is ook gedacht. Elke werkdag om 15.30 wordt op Facebook en de website een filmpje gepubliceerd waarin een van de medewerkers van Bibliotheek Waterland een prentenboek voorleest. Nieuwsgierig hoe dit gaat? Kijk dan op: www.facebook.com/bibliotheekwaterland.

Voor iedereen die wil blijven lezen, leren en luisteren heeft de Bibliotheek een online aanbod en een speciale afhaaldienst. Inleveren van materialen kan via de inleverbussen in alle vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van de dienstverlening van Bibliotheek Waterland, kijk dan op de website www.bibliotheekwaterland.nl of like de Facebookpagina van de bibliotheek. 

Lees de volgende keer over het aanbod van het Purmerens Museum in coronatijd.

Ken je andere initiatieven waar ik digitaal of telefonisch een kijkje moet gaan nemen? Laat het mij dan weten in de comments.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *