Duurzame afvalbakken in de binnenstad

Gepubliceerd door Eveline op

Purmerend doet veel om zwerfafval tegen te gaan. Niet alleen vanuit de gemeente worden activiteiten georganiseerd, ook 400 vrijwilligers zetten zich in voor een schone buitenruimte. De binnenstad is een aandachtspunt. Om dit te verbeteren worden er op drie plekken in de binnenstad een proef gedaan met duurzame afvalbakken: Mr Fill. De bakken worden geplaatst op locaties waar de Bubbles (huidige afvalbakken) steeds overvol zijn. De Bubbles op deze plekken blijken niet genoeg capaciteit te hebben om aan de hoeveelheid afval te voldoen. Gevolg is dat er afval op straat komt te liggen.

De zelfpersende afvalbakken van Mr. Fill werken op zonne-energie. De elektrische pers in de afvalbakken zorgt ervoor dat het afval wordt fijngeperst, zodat er meer afval in de bak kan. Als de bak vol is, gaat er automatisch een seintje naar de telefoon van de dienst Reiniging. De bakken worden dus alleen geleegd als het echt nodig is. Met de informatie die doorgegeven wordt kunnen onze collega’s van de Reiniging veel gerichter de afvalbakken legen.

Na de proefperiode van drie maanden wordt besloten of de bakken aangeschaft gaan worden. In dat geval worden de Bubbles herplaatst bij winkelcentra in de wijken.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *