Een hardlooproute als dank voor jarenlange inzet wethouder Roald Helm

Gepubliceerd door Eveline op

Het CDA wil sporten en bewegen in de openbare ruimte stimuleren en komt met een initiatiefvoorstel om hardlooproutes aan te leggen. De afstanden worden aangeduid op de openbare weg. Eveline Tijmstra: “We willen de eerste route aanleggen in het Leeghwaterpark. Dit stadspark vormt het hart van Purmerend en is een prachtige plek om samen te komen”. De huidige wethouder sport, Roald Helm, is een fanatiek hardloper en heeft te kennen gegeven na de verkiezingen de Purmerendse politiek te verlaten. Het CDA wil hem bedanken en eren voor zijn jarenlange inzet door de te realiseren route in het Leeghwaterpark naar hem te vernoemen: de Helm-route.

De ambitie is dat er in iedere wijk een hardlooproute wordt uitgezet, die op zo’n manier bij elkaar komen dat je aaneengeschakeld verschillende afstanden kan lopen. Om hiermee te starten stelt het CDA voor om een hardlooptrainingsroute uit te zetten in het Leeghwaterpark. Start en finish bij het zwembad. Als je gaat rennen met een groepje kun je hier gemakkelijk afspreken en na afloop nog wat drinken. Hardlooproutes in de wijken van Purmerend kunnen op deze route aansluiten, waardoor er een bloemvormig patroon ontstaat en inwoners zelf kunnen kiezen welke afstand ze willen lopen.

Sporten en bewegen is belangrijk. Het zorgt voor ontspanning en vormt een belangrijk onderdeel van een gezonde leefwijze. Naast sportieve activiteiten in verenigingsverband wordt de openbare ruimte ook steeds meer gebruikt om te sporten en te bewegen. Ononderbroken hardlooproutes in de openbare ruimte waarbij de afstanden aangeduid worden helpen daarbij. Routes waarbij je niet stil hoeft te staan voor stoplichten of voorbijgaand verkeer. Het CDA vindt het belangrijk dat de openbare ruimte hiervoor uitnodigend wordt ingericht.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *