Een uitslag om trots op te zijn

Gepubliceerd door Eveline op

Op 24 november vonden de herindelingsverkiezingen plaats en kozen de inwoners van de gemeente Purmerend en Beemster nieuwe volksvertegenwoordigers. Met de slogan ‘zij aan zij’ die onze kijk op de samenleving weergeeft en de inzet op drie belangrijke speerpunten vertelde we het CDA verhaal aan alle kiezers. Door het campagneteam is veel werk verzet. Een kleine greep: 125 sandwichborden, 15 weidedoeken in de Beemster en langs de A7, filmpjes over wat we de afgelopen 4 jaar bereikt hebben aangevuld met een social mediacampagne. Daarnaast hebben we meer dan 6.000 Beemster bollen ingepakt en op vele momenten in stad en dorp uitgedeeld. We stonden er. Zij aan zij, als nieuw team met mensen uit de Beemster en Purmerend. We waren zichtbaar en deden het goed in alle verkiezingsdebatten.

Terugkijkend op de verkiezingen waren deze vele malen lastiger dan de voorgaande keren. Er speelden geen grote heikele punten, waarmee je als partij kan onderscheiden en duidelijk kan maken waar je voor staat. De vele landelijke ongelukkige momenten voorafgaand aan de herindelingsverkiezingen hebben ons ook niet geholpen en corona maakte campagne voeren ingewikkeld. Vanuit dit lastige vertrekpunt haalde we dik drie zetels op eigen kracht. Het verschil tussen 4 jaar geleden en nu zijn tienden. Ondanks dat de afronding dit keer niet naar boven uitvalt en we met een zetel minder verder gaan zijn we dan ook trots. Het verlies in stemmen zat vooral in het Centrum en de Overwhere. Stemmen die we vier jaar geleden hebben haalden door ons duidelijke standpunt tegen de hoogbouw op de PostNL locatie. Uiteraard is het jammer dat we hier niet direct zijn beloont voor het waarmaken van onze verkiezingsbelofte over o.a. de hoogbouw op de PostNl-locatie. Dat neemt niet weg dat er een mooi en ander plan ligt dat binnenkort gerealiseerd wordt. In de overige wijken is het CDA ongeveer gelijk gebleven. In de Purmer-Noord, Purmer-Zuid en Weidevenne zijn we zelfs procentueel een klein beetje gestegen.

Vooruitkijkend geeft het behaalde resultaat vertrouwen in de toekomst en vormt het een basis om mee te doen in de coalitieonderhandelingen. Wij gaan ervoor met de nieuwe fractie en blijven investeren in het contact met de samenleving, zodat we over vier jaar de vierde zetel weer terugpakken. Ik nodig u uit om als CDA lid mee te doen. Laten we samen, zij aan zij bouwen aan een sterke samenleving en toekomst voor onze partij.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *