Nazomerfeestweek: een traditie in Purmerend

Gepubliceerd door Eveline op

Vandaag heb ik de Nazomerfeest week officieel mogen openen door de eerste tonen van het Stedelijk Orkest te dirigeren.

Mijn eerste kennismaking met de Nazomerfeestweek kan ik me nog goed herinneren. Ik woonde in de Nieuwstraat, boven het winkelcentrum en keek vanaf mijn balkon zo op de harddraverij. Betere plekken waren er niet. Jaren later stond ik mijn gezin aan te moedigen bij de Marktstadrun. Onderdelen van de feestweek die niet meer weg te denken zijn.

De Nazomerfeestweek is waar mensen elkaar ontmoeten en waar herinneringen en tradities ontstaan. Hopelijk zijn de kaasconcerten een nieuwe traditie. In het leven geroepen tijdens het feestjaar 2010, toen Purmerend 600 jaar stadsrechten vierde. Dit jaar keren de concerten terug. Een prachtige toevoeging aan de feestweek. Een podium voor onze culturele instellingen en verenigingen, waar ze de kans krijgen om hun kunsten te laten zien. Als mensen van verschillende achtergronden elkaar vinden in een gezamenlijke hobby, ontstaan begrip en plezier. Het is fantastisch dat de stichting Purmerend Marktstad dat elk jaar mogelijk maakt.

Purmerend viert feest met activiteiten voor jong en oud, door de hele stad. Wat niet iedereen weet, is dat er ook zo veel verenigingen meedoen met open dagen en speciale evenementen. Het volle programma kan niet bestaan zonder het enthousiasme van alle vrijwilligers. Ondernemers die een eigen zaak draaiende houden en dit erbij doen voor de stad, maar ook alle vrijwilligers van de Purmerendse verenigingen. Jullie inzet is van onschatbare waarde!

Ik wens alle Purmerenders een prachtige Nazomerfeestweek. Een week vol sport, spel en muziek – en met blijvende herinneringen.

 

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *