Eindmusicals groep 8 in Purmerendse theaters

Gepubliceerd door Eveline op

Maar liefst 19 scholen en 26 klassen voeren dit jaar de eindmusical op in een van de grote Purmerendse theater- en popzalen. Als gemeente vinden we het belangrijk dat leerlingen de mogelijkheid krijgen een keer in een echt theater op te treden. Het NKT verzorgde in de repetitieperiode workshops op de Theaterschool zodat de klassen aan de hand van het script van hun musical aan de slag konden en oefenden met de basisvaardigheden spel, zang, dans en podiumpresentatie.

Naast de workshops van het NKT gaven ook de producenten van deze musical, Benny Vreden, de kinderen een training om hen om te toveren tot echte theaterdieren. Deelnemende scholen voeren dit jaar de productie van Benny Vreden “Wie steelt de show?” op.

Als wethouder cultuur zet ik mij al jaren in voor het belang en de uitbreiding van cultuureducatie. Cultuureducatie is van groot belang voor de brede ontwikkeling van kinderen. Daarom vinden we het belangrijk dit project te ondersteunen door de mogelijkheid te bieden om op te treden in een echt theater of poppodium. Hierdoor ervaren kinderen hoe het is om op een echt podium te spelen voor publiek. Het is een onvergetelijke ervaring.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *