FC Purmerend gaat voor plezier in het spel

Gepubliceerd door Eveline op

Samen met Ruben Zeeman van het CDA Beemster ga ik langs bij FC Purmerend. Een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in de wijk Weidevenne van Purmerend. FC Purmerend telt zo’n 900 leden met de grootste vrouwenafdeling van de regio. Bij de voetbalvereniging zijn plezier in het spel en de breedtesport belangrijke waarden. Het bestuur bestaat uit 5 bestuursleden. We spreken met Nel Persenaire en Simon Butter.

Corona heeft veel impact op de voetbalvereniging. Ondanks alle beperkingen wordt steeds gezocht naar mogelijkheden om actief te blijven binnen alle gestelde maatregelen, met name voor de jeugd. Dat dit lukt is iets om trots op te zijn, er is een heel leuk filmpje van afgelopen jaar gemaakt, zie: www.youtube.com/watch?v=zV823Fp7r64

Een vereniging draait op vrijwilligers, de dingen die geregeld worden moeten met elkaar gedaan worden, voor en door leden. Dit geldt ook voor FC Purmerend. Het bestuur besteedt hier veel aandacht aan. Er is een open sfeer, veel persoonlijke contact met vrijwilligers en er wordt voor gezorgd dat iets doen voor de club leuk is. Het blijft wel een aandachtspunt om voldoende mensen overal voor te vinden, waarbij persoonlijk mensen vragen vaak helpt. 

We praten over de kansen voor de toekomst. Twee concrete punten komen duidelijk naar voren. Samenwerking tussen alle sportverengingen, bijvoorbeeld op het gebied van inkoop van materialen kan voor de verenigingen veel opleveren. De sportraad zou hier een goede rol in kunnen vervullen. Het andere punt is meer gebruik van de sportvelden. Door de weeks staan de velden overdag vaak leeg, samenwerking met andere organisaties kan een beter gebruik van de accommodatie realiseren. Hiervoor zijn de eerste stappen al gezet: er zit door de weeks een kinderopvang. Door corona ontstaan er ook mooie nieuwe dingen: een dansschool die lesgeeft op de velden, training van een vechtsport of een bootcamp, Spurd Fun of de Purvak. FC Purmerend ziet kansen om te komen tot open sportparken. Voorwaarde om dit goed te kunnen doen is dat iedereen netjes omgaat met de materialen en daarvoor moet het toezicht goed geregeld zijn. Gebruik overdag mag niet ten koste gaan van het gebruik van de voetvalvereniging in de avond of het weekend.  

Als afsluiter krijgen we nog twee punten mee waar aandacht voor gevraagd wordt: de toegankelijkheid naar de kantine voor minder validen en de kansen die er zijn om buitenreclame te verbeteren. Een leerzaam en bijzonder leuk werkbezoek bij een mooie vereniging!

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *