Fietspad Stekeldijk: samenwerking loont!

Gepubliceerd door Eveline op

Wat begon met een raadsbesluit om de nieuwbouw appartementen aan de Stekeldijk met een nieuw aan te leggen weg te ontsluiten hebben we met inzet van diverse collega’s van beheer en verkeer kunnen uitbreiden naar een nieuw fietspad.

Het fietspad Stekeldijk is een hoofdfietsroute in Purmerend en een belangrijke schoolfietsroute vanaf de woonwijken naar de middelbare scholen. Deze fietsroute was niet meer optimaal ingericht en gaf een onveilig gevoel bij gebruikers. Door het fietspad Stekeldijk mee te nemen in de woningbouwontwikkeling van de Stekeldijk kon doormiddel van “werk met werk” een verbetering worden doorgevoerd.

Hierbij is het fietspad verbreed en geasfalteerd en is de aansluiting op de Vrouwenzandstraat verbeterd waardoor de fietskwaliteit en de veiligheid zijn toegenomen.

Dit is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit de Vervoerregio Amsterdam onze beheerders van wegen, groen en kunstwerken en een bijdrage van ontwikkelende partij van Wijnen. Samen bereik je meer! Een prachtig resultaat voor niet alleen de wijk, maar ook voor vele schoolgaande kinderen.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *