Genieten van de tulpenroute in Purmerend en Beemster

Gepubliceerd door Eveline op

De gemeenten Purmerend en Beemster worden in april omgetoverd tot een kleurrijk tulpenfestijn! De lokale tulpenkweker ‘De Nicolaashoeve’ uit de Beemster vulde 160 kuipen en schalen met maar liefst 20.000 tulpen. Samen met Aagje Zeeman ging ik langs om een kijkje te nemen bij het bedrijf.  

We kregen een rondleiding door de nieuwgebouwde stal waar heel veel aandacht is voor duurzaamheid, welzijn voor de koeien en techniek. Geen aardgas meer, maar door mest- en aardwarmte en een warmtepomp wordt onder andere de kantine vloer verwarmt. De zonnepanelen zorgen voor de stroom. Ook de warmte die vrijkomt bij het koelen van de melk, wordt weer gebruikt om het water in de boilers te verwarmen. Naast het produceren van weide melk voor de CONO, het kweken van tulpen worden er ook aardappelen verbouwd. En prachtig en heel divers bedrijf!

Buiten stonden de gevulde bakken en schalen voor de tulpenroute al klaar. Binnenkort wordt het allemaal uitgereden. Waanzinnig mooi om dit voorjaar ook in Purmerend volop van deze schitterende voorjaarsbloemen uit Beemster te kunnen genieten. Op deze manier kunnen we in aanloop naar de fusie laten zien dat stad en dorp elkaar versterken.

De tulpenroute start vanaf 2 april 2021. Bij de lokale VVV winkel kun je een brochure kopen die je begeleid tijdens de tulpenroute en je meeneemt in de geschiedenis van Purmerend en Beemster. Wissel de coupon uit de brochure in en drink een kopje koffie of thee ‘to go’ bij de lokale horecaondernemer die je onderweg tegenkomt. Ondanks dat door de coronamaatregelen de mogelijkheden beperkt zijn, kunnen we wel genieten van al het kleur dat de natuur ons te bieden heeft.

Meer informatie over de Tulpenroute vind je bij de VVV winkel in Purmerend of Beemster.

Categorieën: BlogsWerkbezoek

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *