Groep 8 leerlingen voeren eindmusical op in Theater de Purmaryn

Gepubliceerd door Eveline op

Honderden groep 8-ers namen deel aan een speciale workshop van Carlo Boszhard, producent van ‘De Feestplaneet’, de eindmusical die dit jaar door de meeste scholen wordt uitgevoerd. Voor basisschoolleerlingen een mooie ervaring om in een groot theater te repeteren voor hun eindmusical.

De hoofdrolspelers uit de verschillende klassen werden gelijk in het diepe gegooid en mochten op het grote podium solo een aantal zinnen zingen uit een van de liedjes van de musical. Elke speler ontving een groot applaus en kreeg een stukje ervaring en zelfvertrouwen mee naar huis.

Gemeente Purmerend vindt het belangrijk dat leerlingen de mogelijkheid krijgen een keer in een echt theater op te treden en ondersteunt het initiatief, welke een aantal jaar geleden is opgezet door Theater de Purmaryn in het kader van het 25-jarig jubileum. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor scholen om een eigen (of andere bestaande) musical op te voeren in het theater. Deze uitvoeringen vinden plaats in Pop- & Cultuurpodium P3, met medewerking van Theater De Verbeelding. Een aantal scholen hebben hiervoor gekozen en zullen hun eindmusical in P3 uitvoeren. Het NKT verzorgt in de repetitieperiode workshops op de NKT Theaterschool zodat de klassen aan de hand van het script van hun musical aan de slag kunnen en oefenen met de basisvaardigheden spel, zang en dans en podiumpresentatie. In juli is het eindresultaat te bewonderen in de theaterzalen van Purmerend.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *