Het filmhuis

Gepubliceerd door Eveline op

In het Filmhuis Purmerend draait volledig op vrijwilligers. De sfeer is er belangrijk. Normaal gesproken worden in een fijne omgeving goede films gedraaid. Vrijwilligers doen hun best om het iedereen naar de zin te maken.

Het Filmhuis wil de minderbekende, artistiek waardevolle films en documentaires onder de aandacht brengen bij een groot publiek. Meestal worden deze films slechts kort of niet vertoont in het reguliere circuit. Juist de films die zich onderscheiden qua vorm en inhoud worden vertoond in het Filmhuis. Daarnaast richt het Filmhuis zich op wereldcinema en films van minder bekende regisseurs.

Vanwege het coronavirus zijn alle voorstellingen voor de rest van het seizoen geannuleerd. Met alle mensen die een kaartje hadden gereserveerd/gekocht, is persoonlijk contact gezocht. De vrijwilligers hebben moeten wennen aan het idee dat het Filmhuis nu pas in augustus weer open gaat, maar inmiddels hebben ze ook hun manier gevonden om de achterban en andere geïnteresseerden betrokken te houden bij het Filmhuis.

Er worden tips geven over mooie films en documentaires die op televisie worden vertoond. Hierbij wordt (waar kan) ook terugverwezen naar de recensie die het Filmhuis in het verleden voor deze film/documentaire heeft gemaakt. Er is een poll gehouden over het soort films dat ze moeten draaien op het moment dat het Filmhuis weer open gaat. Dit zorgde voor de nodige reacties. Ook wordt er verwezen naar activiteiten van andere culturele instellingen.

Vind je het leuk om tips te krijgen over mooie films? Kijk dan op hun facebookpagina: www.facebook.com/filmhuispurmerend

Houd voor het aanbod van het nieuwe seizoen de website in de gaten! www.filmhuispurmerend.nl

Lees de volgende keer over theater de Purmaryn in coronatijd. Ken je andere initiatieven waar ik digitaal of telefonisch een kijkje moet gaan nemen? Laat het mij dan weten in de comments.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *