Historiserende bouw aan het Slotplein

Gepubliceerd door Eveline op

Woensdag 25 november ondertekende ik een overeenkomst met projectontwikkelaar Pakhuis Real Estate B.V. voor de ontwikkeling van 31 appartementen in de Purmerendse binnenstad. Het plan krijgt dezelfde historiserende bouwstijl als de panden aan de overkant van de Neckerdijk.

Een historische plek. Heel vroeger stond hier het middeleeuwse Slot Purmersteijn. Er wordt gebouwd met oog voor de historie. Er liggen nog stenen in de opslag van het vroegere Slot Purmersteijn. Geprobeerd wordt deze restanten een plek te geven in de nieuwe gevels. Ook krijgt het monument ter herinnering aan Slot Purmersteijn een prominente plek op het nieuwe plein.

Met dit bouwproject wordt weer een klein stukje binnenstad opgeknapt. De plannen voegen echt iets moois toe. Ik ben blij dat oud met nieuw kan worden verweven, waardoor de kwaliteit van het gebied verbeterd en er woningen toegevoegd worden waar enorme behoefte aan is.

Als de bouw van de appartementen klaar is, gaan we vanuit de gemeente het Slotplein opnieuw inrichten. Het plan hiervoor is nog in ontwikkeling. Het aantal parkeerplaatsen op de locatie blijft hetzelfde na de herinrichting. Het idee is dat er straks meer aandacht komt voor groen.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *