Hoornse brug weer in gebruik

Gepubliceerd door Eveline op

De afgelopen 3 maanden is de Hoornse brug afgesloten geweest vanwege groot onderhoud. Onderhoud aan de Hoornsebrug was hard nodig. Grotedelen van de in de jaren ’60 van de vorige eeuw gebouwde brug waren aanvervanging toe. De afgelopen maanden heeft Ooms Construction hard gewerkt aan het grote onderhoud. Zo vervingen zij het beweegbare deel van de brug, maar ook de besturingsinstallatie en de mechanische aandrijving zijn vernieuwd. Verder is er betonschade gerepareerd, nieuw leuningwerk geplaatst en het brugdek versterkt. Ook zijn de aansluitende wegen opnieuw geasfalteerd.

Wat ik het meest spannend vond in de afgelopen maanden was het vervangen van het beweegbare deel van de brug. De brugval heet dat. Dit is overhet IJsselmeer hierheen gevaren en moest recht op gezet worden om de Beemsterbrug te passeren. En dit past precies. Er was slechts 7,5 cm ruimteover. Ik heb bewondering voor vaarkunsten van de schipper die dit aandurft.

De Hoornse brug is één van de belangrijkste toegangswegen naar de binnenstad. Vervanging van de burg is dankzij alle betrokkenen en het geduld van alle inwoners volgens planning en binnen het budget gerealiseerd. Een stukje Purmerend dat er weer prachtig uitziet en een behoorlijke periode mee kan. 

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *