Idee van bewoners komt tot bloei

Gepubliceerd door Eveline op

Begin dit jaar kwam een aantal bewoners bij de wijkmanager met het idee voor een bijenlint langs de Melkweg. Een vrij rechte lange hoofdfietsweg door de wijk Weidevenne. De wijkmanager adviseerde de bewoners om de andere buurtbewoners te vragen wat zij van dit idee vonden. Hier kwamen alleen maar leuk reacties op. De gemeente was ook enthousiast over het plan. Het team van groenspecialisten, de wijkmanager en de buurtbewoners hebben samen gekeken naar de mogelijkheden in dit stukje groen. Plannen werden gemaakt, gewijzigd, aangepast en uiteindelijk concreet. Het bijenlint is tot stand gekomen door de samenwerking met elkaar te zoeken.

Een bijenlint bestaat uit zoveel mogelijk aaneengesloten stukken groen met daarin bijvriendelijke beplanting. In de zwarte strepen is een bloemrijk kruidenmengsel geplant. Tussen de zwarte strepen en het fietspad zijn bollen geplant in stroken, dat ligt tegen het kruidenmengsel aan. Insecten kunnen dan van het voorjaar nectar halen uit de bloemen van de bollen. Als dat uitgebloeid is, kunnen ze tot het najaar de nectar vinden in de kruiden.

Ik vind het mooi om te zien dat we dit soort initiatieven die ontstaan uit de samenleving tot bloei kunnen brengen. Het resultaat mag er zijn. Dankzij de samenwerking van bewoners en gemeente, komt hier straks een bloemrijk stukje bij.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *