In gesprek met Timo Koopmans van Bloemenzaak Berghroos

Gepubliceerd door Eveline op

Als wijkwethouder van de Overwhere ging ik op bezoek bij ondernemer Timo Koopman, mede-eigenaar van bloemenzaak Berghroos. De 26-jarige ondernemer nam drie jaar geleden samen met Annemiek van Eijk het bedrijf over. Annemiek werkte hier toen al 25 jaar en weet dus alles van de zaak. Samen met de ondernemersbril van Timo worden ze als ‘gouden combinatie’ gezien.

De Berghroos is meer dan een bloemist, want de winkel onderscheidt zich door de unieke bloemen en accessoires. Ze leveren dus geen standaard bos, maar voor iedereen iets op maat. De winkel is prachtig kleurrijk ingericht, waarbij mensen soms denken dat dit duur is, maar dat hoeft helemaal niet. Timo geeft aan dat hij voor iedere portemonnee iets leuks kan maken en hij vindt het erg leuk om bij mensen thuis langs te gaan voor de styling van hun interieur.

Twee keer per week koopt hij in bij groencentrum Plantion in Ede. Dat is vanuit Purmerend een uurtje rijden, zodat hij goed kan inspringen op trends en ontwikkelingen. Hij verkoopt verse bloemen, maar ook kunstplanten, want ‘dit is al een hele tijd een trend’. Veel mensen vinden dit handig, omdat ze dan altijd een mooi boeket op tafel hebben staan. Hierbij sluiten zijn bloemenabonnementen ook aan. Zo ben je bijvoorbeeld iedere twee weken verzekerd van een verse bos bloemen, die in een vaas worden bezorgd.

Naast mede-eigenaar van de zaak is Timo ook voorzitter van de winkeliersvereniging Wormerplein. Deze vereniging bestaat dit jaar zestig jaar. Dit wordt in de maand mei groots gevierd met allerlei activiteiten en feestelijke versiering van de winkels. Gezamenlijk zetten de winkeliers de schouders er onder om mensen naar het Wormerplein te trekken en te laten zien welke winkels hier te vinden zijn.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *