Klein team zorgt voor de omgeving van de flat ‘Het Achterhuis’

Gepubliceerd door Eveline op

De wijk Wheermolen kent veel bewonersgroepen. Dit zijn groepen bewoners die zich actief inzetten voor de onderlinge verbondenheid en de leefbaarheid in de wijk. Als wijkwethouder van Wheermolen ga ik graag langs bij deze bewonersgroepen. Dit keer maak ik kennis met het flatteam van de flat ‘Het Achterhuis’, gelegen aan de Anne Franklaan.

De flat bestaat uit 80 huurwoningen en kent een grote diversiteit aan bewoners. In de flat is veel verloop, maar de vaste bewoners kennen elkaar goed. Inmiddels bestaat het flatteam nog uit 2 actieve bewoners. Vroeger was het flatteam groter en werden er ook activiteiten georganiseerd. De laatste jaren is het lastig om nieuwe mensen te vinden en richt het flatteam zich op het schoon en netjes houden van de omgeving rondom de flat. Het contact met de woningbouwcorporatie en huurdersvereniging Interwhere is goed. Bij de afstemming van praktische zaken, bijvoorbeeld als er iets gerepareerd moet worden, zijn de lijnen kort en wordt er snel gehandeld.

Tijdens het gesprek wordt aandacht gevraagd voor een aantal zaken die spelen en waar de gemeente een rol in heeft. Zo staan voor de flat veel fietswrakken, van fietsen die niet meer gebruikt worden. Bewoners zien graag dat deze fietsen worden verwijderd. Ook zou het goed zijn om het aantal fietsparkeerplekken uit te breiden. Met name aan het einde van de middag als mensen thuiskomen staat het overvol. Verder vragen ze aandacht voor de bestrating en een aantal bomen rond de flat.

In het gesprek worden er zorgen geuit dat brancards tegenwoordig niet meer in de lift passen. Dit is iets dat de gemeente niet op kan lossen, maar opgepakt moet worden door de eigenaar van het gebouw. Wel kan de gemeente ervoor zorgen dat de juiste partijen elkaar weten te vinden.

Ik vind het bewonderingswaardig dat dit team van 2 mensen ervoor zorgt dat de omgeving van de flat er netjes uitziet.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *