Kooimanpark komt tot bloei, start herinrichting gepland voor laatste kwartaal van 2022

Gepubliceerd door Eveline op

Deze maand bespreekt de raad het definitieve ontwerp van het Kooimanpark. Als de raad hiermee instemt gaat de herinrichting van start met de aanpak van duurzaamheidsmaatregelen. Het nu nog natte park verandert na de werkzaamheden in een fijne groene plek voor sport, activiteiten, spelen en honden en hun baasjes.

Identiteit
Om het Kooimanpark een herkenbare identiteit te geven, krijgen de bestaande en nieuwe bruggen bijzondere brugleuningen met een eenden motief. Het Kooimanpark is officieel vernoemd naar Burgemeester R. Kooiman. De naam Kooiman betekent ook Kooiker. Een Kooiker is iemand die voor zijn beroep of als ambacht eenden in een eendenkooi vangt. Daarom is er voor de herkenbaarheid van het Kooimanpark gekozen voor een eenden motief.

Waterbuffer
In het park komt een waterbuffer. Op deze plek zal, al naar gelang de weersomstandigheden, soms nat en andere momenten wat droger zijn. Hier komt speciale beplanting die kan groeien in deze wisselende omstandigheden. Door een vlonderpad en stapstenen blijft deze zone toegankelijk voor bezoekers die houden van meer avontuur. De waterfluctuatiezone zorgt ervoor dat het park ook in natte periodes een aantrekkelijke inrichting houdt.  
 
Ruimte voor sport, activiteiten en spelen in het park
In het definitief ontwerp krijgt de grote weide in het park, dat nu in gebruik is als hondenlosloopgebied, de functie van centraal parkhart. Dit wordt “de ruimte” voor sport en activiteiten. Zo wordt hier bijvoorbeeld ruimte gemaakt voor calisthenics

Honden in het vernieuwde Kooimanpark
In het westelijk deel van het park komt een omheind honden uitrenveld.  Deze is groter dan in het voorlopige ontwerp was opgenomen op verzoek van de hondenbezitters. De hond blijft welkom in het vernieuwde Kooimanpark als deze is aangelijnd en de uitwerpselen worden opgeruimd.  Alleen in de sport- en speelplekken geldt een verbod voor honden.

Ik ben blij dat er weer een belangrijke stap wordt gezet Een mooi park is niet alleen een plek om elkaar te ontmoeten, maar ook om in te bewegen, te ontspannen en van de natuur te genieten. Zo zorgen we ervoor dat Purmerenders in hun directe woonomgeving kunnen genieten van groen. Naast het realiseren van veel nieuwe woningen investeren we hiermee ook nadrukkelijk in de leefbaarheid van de stad.

De afbeelding bij dit artikel is een ontwerp en impressie van SANT EN CO Landschapsarchitectuur

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *