Kunst in de etalage

Gepubliceerd door Eveline op

De organisatie van Kunst in de Etalage nodigde me uit om hun tentoonstelling te openen. Deze kunst is te zien in de etalages van 14 winkels in de Peperstraat en Padjedijk.

Afgelopen tijd heb ik op diverse momenten in het openbaar mogen spreken over de waarde van cultuur en het prachtige aanbod dat Purmerend heeft. Op dat soort momenten gaat het vaak over de grotere culturele instellingen of evenementen: het aanbod van het theater, popodium of festivals. Maar er is zoveel meer in Purmerend.

Ik vind het ontzettend leuk dat ik de opening mocht doen van deze kunstroute waarbij lokale kunstenaars hun werk laten zien. Een wat onbekender aanbod in Purmerend, maar niet minder waardevol. Want wat voor grotere evenementen geldt, geldt ook hiervoor: cultuur prikkelt, inspireert, creëert ruimte voor verbeelding, vormt identiteit, geeft kleur aan het leven en geeft ons hoop. Het is zo waardevol omdat het kan aanzetten tot nadenken en reflectie. Maar ook kan het zorgen voor ontspanning en plezier. Cultuur zorgt voor verbinding met elkaar en vergroot de gemeenschapszin. Dat is voor mij de waarde voor cultuur. Grote instelling of kleinere initiatieven. Beide even waardevol.

Tot 5 oktober kun je de kunstwerken bewonderen in de etalages van 14 verschillende winkels. Daarna is op 6 en 7 oktober 2018 het weekend van de Kunstroute. Kijk voor meer informatie op www.kunstroutepurmerend.nl.

Categorieën: Vlogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *