Meer dan 300 vrijwilligers houden Purmerend schoon

Gepubliceerd door Eveline op

Een grote groep vrijwilligers zet zich in om Purmerend schoon te houden. Schoonmaakacties, zwerfvuil verwijderen of een prullenbak adopteren. Purmerenders maken de stad schoner en leefbaarder. Onlangs heeft zelfs al de 300ste vrijwilliger zich aangemeld: de 17-jarige Kevin uit de Purmer-Noord. Een moment om bij stil te staan.

Kevin heeft het van geen vreemde, want ook zijn beide ouders rapen regelmatig zwerfvuil in eigen wijk. Zij doen dat niet alleen. Onder de honderden vrijwilligers in de stad zijn bewoners die graag een handje helpen, maar ook bedrijven en instellingen. Ze steken allemaal de handen uit de mouwen om Purmerend schoon te houden.

Het is waardevol voor de stad dat vrijwilligers zich op deze manier inzetten. Zo zorgen we samen voor een schone stad. Ik vind het mooi om te zien dat Kevins ouders hem dit hebben meegegeven en dat zo ook de nieuwe generatie zijn steentje bijdraagt aan de leefomgeving in Purmerend. Vanuit de gemeente ondersteunen we vrijwilligers zo veel mogelijk met het verstrekken van de juiste hulpmiddelen en informatie. Inwoners die mee willen helpen om de stad schoner te maken kunnen bij de gemeente grijpers, afvalzakhouders en hesje aanvragen. Adoptanten van een prullenbak krijgen onder andere een pakket met sleutel, afsluitklep en papierknijper. Daarnaast vindt er ook jaarlijks een informatiebijeenkomst plaats om de vrijwilligers op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen. Hier kunnen de vrijwilligers ook onderling ideeën uitwisselen.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *