Muziekschool Waterland

Gepubliceerd door Eveline op

Juist ook in deze tijd kan muziek zoveel betekenen. Voor Muziekschool Waterland aanleiding om keihard te werken het muziekaanbod zo snel mogelijk op een andere manier aan te bieden. Muziekschool Waterland verzorgt het muziekonderwijs op alle 64 basisscholen in de regio Waterland aan maar liefst 10.000 kinderen. Dat zijn lessen onder schooltijd, maar ook na schooltijd. Aangezien de scholen dicht zijn, is er door alle docenten hard gewerkt aan het creëren van online lessen. Met resultaat, inmiddels staan de lessen voor alle groepen 5 leerlingen online.

Samen met een professionele videograaf is er een format voor de lessen uitgewerkt. Aan de hand daarvan hebben de docenten hun lessen omgezet naar online lessen. Wat toch net even anders is dan de normale les. Kinderen van de basisscholen hebben toegang tot deze lessen, in een afschermde omgeving. Op die manier kunnen de kinderen thuis blijven oefenen met het bespelen van hun instrument. Naast dat continuïteit voor muziekonderwijs belangrijk is, is muziek maken ook nog eens heel leuk om te doen en kan het thuis zorgen voor een fijne invulling van de dag. Ook de wijkkoren en naschoolse lessen gaan online plaatsvinden. Het wordt een hele nieuwe muzikale digitale wereld!

Op de facebook pagina van Muziekschool Waterland wordt meer algemene informatie gedeeld. Ook heeft Muziekschool Waterland links naar livestreams van optredens online geplaatst.

Wil je weten wat de Muziekschool nog meer doet? Neem dan een kijkje op hun Facebookpagina of website!

Facebook
www.facebook.com/MuziekschoolWaterland

Website
www.muziekschoolwaterland.nl

Lees de volgende keer over het aanbod van het Filmhuis in coronatijd. Ken je andere initiatieven waar ik digitaal of telefonisch een kijkje moet gaan nemen? Laat het mij dan weten in de comments.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *