Nationale Boomfeestdag in Purmerend

Gepubliceerd door Eveline op

Woensdag 13 maart plantte ik samen met leerlingen van Openbare Basisschool De Boemerang en Oecumenische basisschool Het Baken 40 kleine boompjes aan de voet van de dijk bij nieuwbouwproject Klein Where aan de Purmerweg. Dit in het kader van Nationale Boomfeestdag 2019.

De Nationale Boomfeestdag is in de jaren 50 van de vorige eeuw opgericht. Om de natuur onder de aandacht te brengen en kinderen te betrekken bij het groen. Het doel van de Stichting is om meer kinderen op de lagere school inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Een doelstelling die ik als wethouder volledig ondersteun en waar we als gemeente graag aan bijdragen. Ondanks het slechte weer maakten we er een feest van.

Het was leuk om horen dat kinderen op deze dag met elkaar in de klas praten over het belang van bomen en groen in de stad. Ook tijdens het planten konden kinderen vragen stellen aan vakmensen van de gemeente. Bijvoorbeeld wat een boom nodig heeft om goed te kunnen groeien. Eén van die dingen is dat er ondergronds voldoende ruimte moet zijn. Dat is iets wat je niet direct ziet, maar wel van wezenlijk belang is om bomen kwalitatief goed tot groei te kunnen laten komen. Iets waar we met de nieuwe groenkoers als gemeente nu vol op inzetten.

Naast dat het ontzettend leuk was om dit samen met de kinderen dit te doen, hoop ik ook dat kinderen er wat van hebben opgestoken.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *