Nieuwe bestemming komborden Beemster

Gepubliceerd door Eveline op

Vanwege de fusie tussen Beemster en Purmerend zijn de plaatsnaamborden bij de toegangswegen van de verschillende dorpskernen vervangen. De oorspronkelijke borden waar de gemeente Beemster op vermeld staat krijgen hierdoor een historische en emotionele waarde. Dat het gezien werd als ware collector items, bleek al voor de fusie toen zijn er heel veel borden gestolen. Ik begreep dat er zelfs een meneer is aangehouden met 20 borden in zijn kofferbak!

De VVD in de Beemster heeft vorig jaar een motie ingediend om de Beemsterplaatsnaamborden een goede plek te geven in de gemeenschap. En gelukkig waren daar nog voldoende borden voor over.

Ik vind het een eer dat ik de oude komborden officieel mocht overhandigen aan alle dorpskernen, het Historisch genootschap Beemster en de Stichting gemeenschapsveiling Beemster. Via deze veiling kunnen inwoners een bord bemachtigen.

Met deze overhandiging ontstaat er op de plekken waar veel mensen samen komen een mooie herinnering aan de voormalig gemeente Beemster. En hoop ik dat het aanleiding geeft om het nog vaak over de Beemster te hebben met elkaar.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *