‘Ode aan de Beemstervrouw’

Gepubliceerd door Eveline op

Onlangs opende ik de tentoonstelling ‘Ode aan de Beemster vrouw’. Een tentoonstelling die in het kader van de fusie tot stand gekomen is. Anneke Goede (initiatiefneemster) kwam in aanraking met kunstenaar Jeroen Hermkens. Zij raakte geïnspireerd door zijn werk en liet zichzelf portretteren. Vervolgens kwam zij met het idee voor deze expositie. Een gemeentenaam kan veranderen, maar de Beemster blijft de Beemster. Daarom de Beemster polder nog een keer in het licht. Het pure van de Beemster verbeeld door de natuurlijke schoonheid van de vrouw die bij iedereen anders is. Verschillen, niet om van elkaar weg te drijven, maar verschillen die laten zien dat ieder mens uniek is en zijn eigen schoonheid in zich draagt. Juist de diversiteit is zo prachtig. Anneke is op zoek gegaan naar vrouwen uit de Beemster die zich in hun natuurlijke schoonheid wilden laten vastleggen door Jeroen. Het resultaat waren meerdere gouaches, litho’s en pentekeningen van veertien Beemster vrouwen.

De tentoonstelling is te zien op een unieke plek: Fort bij Spijkerboor in Westbeemster. Dit fort is het grootste fort van het Werelderfgoed de Stelling van Amsterdam. Fort Spijkerboor staat in het Werelderfgoed Droogmakerij De Beemster. Een plek dus, waar twee Werelderfgoederen samen komen. Over schoonheid gesproken.

De tentoonstelling is te zien in het Fort bij Spijkerboor t/m 31 juli 2022 elke zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op de site van VISIT Beemster en van goedekunstzaken.nl

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *