Opening sportactiviteitenweide in vernieuwde Kooimanpark

Gepubliceerd door Eveline op

Het Kooimanpark ziet er nu fantastisch uit, maar zo’n anderhalf jaar geleden was dat echt anders. De vele bezuinigingen op het onderhoud van het groen in de openbare ruimte in de afgelopen jaren hebben ook zijn weerslag gehad op de parken. Hierdoor konden bosjes uitgroeien tot gigantische struiken en de groene ‘kamers’ die het park had werken anonieme plekken die niet veilig voelde. Nu zijn we druk bezig om het onderhoud van de buitenruimte weer op niveau te brengen. Waaronder de parken in de stad.

De komende jaren worden er heel veel woningen gebouwd in de stad. Het Kooimanpark ligt dicht bij de binnenstad en het Wagenweggebied waar de eerste bouwprojecten gerealiseerd gaan worden. Doordat meer mensen van dezelfde openbare ruimte gebruik gaan maken, krijgen parken een steeds belangrijkere functie. Dit was de aanleiding dat er is begonnen met het opknappen van het Kooimanpark.

Beplanting werd geschoeid, oude beplanting en voethekjes verwijderd en het terras aan het water schoongemaakt. Het effect is dat er veel zicht en ruimte in het park is gekomen. Wat niet alleen een mooi beeld geeft, maar er ook voor zorgt dat de anonieme en onveilige plekken in het park zijn verdwenen. Een park dat weer uitnodigt tot bewegen en ontmoeten.

De nieuwe functie van het park vieren we door dit een positieve manier onder de aandacht brengen. Daarom is de nieuwe sportactiviteitenweide op een feestelijke manier geopend. Vorig jaar heeft Spurd een pilot gehouden met verschillende activiteiten in het park. Met name voor de kinderactiviteiten in de buurt bleek animo te zijn. Daarom wordt deze plek opgenomen in het buurtsportwerkprogramma van Spurd en zullen er wekelijks op donderdag activiteiten georganiseerd worden. We hopen natuurlijk dat dit ook anderen inspireert om van het park op een positieve manier gebruik te maken.

Mijn dank gaat uit naar de vele partijen die zich gezamenlijk ingezet hebben om tot dit resultaat te komen: Spurd, Clup Welzijn, Kidsclub Overwhere, bewoners van het Wagenweggebied en vele verschillende afdelingen van de gemeente Purmerend.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *