P3METER Sessies ‘met afstand de leukste optredens in P3’

Gepubliceerd door Eveline op

Begin maart presenteerde Poppodium P3 de nieuwe koers. Vergezeld met een nieuwe vormgeving, nieuwe website en een nieuwe programmering. P3 was klaar voor de toekomst. Een bruisende plek waar mensen samen komen, waar je kan genieten van muziek en de oefenstudio’s waar je zelf muziek kan maken. Een plek van en voor de stad en regio met nieuwe samenwerkingen binnen en buiten Purmerend.

P3METER Sessie
De coronamaatregelen zorgde ervoor dat alles in één keer stil kwam te liggen. Het contrast van een plek waar een gezellig drukte heerst naar een plek die leeg kwam te staan was groot. Voor de medewerkers was dit geen reden om stil te zitten. Al snel werd er samengewerkt met het bedrijf AVV dat camera’s uitleende aan P3. Daarmee is P3 video-opnamen gaan maken met talent uit de regio. Het resultaat: de P3METER Sessies. Korte optredens die uitgezonden worden op social media. Inmiddels zijn er van dit open podium voor talent uit Waterland met als ondertitel “met afstand de leukste optredens in P3”, 40 filmpjes gemaakt. Gezien het grote aantal reacties op social media zijn de mini-optredens van lokale artiesten een groot succes.

Open in de zomer!
Dit smaakte naar meer en daarom krijgen de P3METER sessies in juli en augustus een vervolg met de toevoeging van het woord: LIVE. Want voor het eerst in de geschiedenis van het Purmerendse Poppodium is het pand aan de Purmersteenweg deze zomermaanden geopend. Met inachtneming van de 1,5 meter voorschriften zullen intieme concerten worden georganiseerd. In de grote zaal met een capaciteit van 800 man mogen straks niet meer dan 64 bezoekers. Zo zorgt P3 ervoor dat optredens en cultureel aanbod door kan gaan voor de inwoners van de stad en regio. Naast intieme concerten zullen er ook diverse quizzen plaatsvinden.

Filmlocatie groep 8 musicals
In juni vormt P3 de locatie waar 27 groepen 8 van basisscholen uit Purmerend en Beemster hun eindmusical opnemen op film. Uitvoeringen met publiek in het theater of op school zijn vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom wordt er van iedere school een videoproductie gemaakt die wordt opgenomen en afgemonteerd door een professionele filmcrew.

Het is prachtig om te zien dat de blik gericht blijft op wat er nog wel voor inwoners gedaan kan worden en hoe lokale en regionale talenten het podium kunnen krijgen. Mijn complimenten aan het hele team van P3! Wil je meer weten over het Poppodium P3? Over de programmering of wat er allemaal te doen is in de zomerperiode? Kijk dan op hun website of volg het poppodium op social media:

Website: www.p3purmerend.nl
Facebook: www.facebook.com/P3Purmerend
YouTube: www.youtube.com/channel/UCG2zr4oLUiLtmlNLe43wUMw
Instagram: https://www.instagram.com/p3purmerend
Twitter: @P3purmerend

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *