Poëzie in de buitenruimte

Gepubliceerd door Eveline op

Poëzie in de openbare ruimte heeft een meerwaarde. Je staat even stil, het kan je verrassen, een lach op je gezicht toveren of je kan er even bij wegdromen. In de Zuidersteeg hangt sinds vorige jaar een vast gedicht op de poëziemuur. Dichters van de Dichterskring Waterland schrijven hiervoor gedichten. Vorig jaar stond het thema ‘Vrijheid’ centraal, ditmaal was het thema ‘Perspectief’.

Samen met Adri Lageweg, oud lid van de dichterskring en Stefanie Schulte van boekhandel Het Leesteken mocht ik in de jury zitten. We hebben de 10 gedichten die anoniem voor deelname waren ingezonden, beoordeeld. Het winnende gedicht ‘Naar het positieve’ is onlangs onthult. Een klein stukje uit het juryrapport: Een makkelijk leesbaar gedicht dat evengoed voldoende ruimte overlaat voor de eigen interpretatie van de lezer. Het bevat prachtige regels, met een goede poëtische zeggingskracht.

Het gedicht ‘Naar het positieve’ is het hele jaar te zien in de Zuidersteeg. De moeite waard om tijdens een bezoek aan de binnenstad even langs te lopen.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *