Praten in het park

Gepubliceerd door Eveline op

In september ga ik het gesprek aan met bewoners over de parken in Purmerend. Parken spelen een grote rol bij het leefbaar en aantrekkelijk houden van de stad. We zijn daarom benieuwd naar de mening van bewoners over de parken. Samen met een team van de gemeente bezoek ik in alle wijken de parken om met de gebruikers het gesprek te voeren. De informatie die dit oplevert wordt gebruikt om een parkenplan voor de komende jaren te maken.

De stad verandert
De komende jaren verandert Purmerend, onder meer door de bouw van veel woningen, in rap tempo. Die woningen zijn hard nodig. Maar al die gebouwen zorgen ook voor veel druk op de openbare ruimte. Tegelijkertijd zien we dat het klimaat verandert: de zomers zijn warmer en de winters natter. Bij het goed inspelen op die klimaatontwikkelingen, spelen parken ook een rol. De openbare ruimte moet dus met steeds meer mensen worden gedeeld en wordt belangrijker als het gaat om zaken als bijvoorbeeld waterberging en verkoeling.

Parkenplan
De gemeentelijke organisatie werkt aan een parkenplan: een aanpak om onze parken goed uit te rusten voor deze ontwikkelingen. De meningen, wensen en ervaringen van bewoners zijn daarbij van groot belang. Bewoners zijn immers de gebruikers van de parken. Ik kijk ernaar uit veel verschillende mensen te spreken en ben benieuwd naar hoe zij de parken gebruiken en wat daarbij belangrijk voor ze is. Ik hoop dat de gesprekken veel opleveren wat we in de vorm van het parkenplan weer terug kunnen geven aan de gebruikers. Het is een prachtige manier om samen beleid voor de stad te maken.

Samenwerking met Spurd
De parkbezoeken zijn zo opgezet dat ze op zich al een mooie invulling van parkgebruik laten zien. De gemeente werkt hierbij samen met Spurd, dat ook gebruik maakt van de parken om sport- en spelactiviteiten aan te bieden aan de jeugd. Met uitzondering van de maandagavonden, zal Spurd steeds aanwezig zijn met wisselende activiteiten. Een mobiele koffiekar en bijbehorende barista staan garant voor een goed kopje koffie. Iedereen is van harte welkom!

Tijdens de parkbezoeken nemen wij uiteraard de coronamaatregelen in acht.

Categorieën: Blogs

1 reactie

'Praten in het park' met Ruud's Coffeebar - Ruud's Coffeebar · oktober 5, 2020 op 7:19 pm

[…] parken van alle wijken van Purmerend gestaan. Onder de noemer ‘Praten in het Park‘ bood Wethouder Eveline Tijmstra de bewoners koffie op locatie aan terwijl ze met hen in gesprek ging over de toekomst van de […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *