Priknick

Gepubliceerd door Eveline op

Samen prikken, samen picknicken en samen muziek maken. Dit jaar is er tijdens de Priknick ruim 150 kilo aan zwerfafval opgehaald.

Drie jaar geleden werd de eerste Priknick georganiseerd. Op naar een mooie nieuwe traditie, met die woorden sloot ik mijn dankwoord af. Mede door corona hebben de afgelopen keren prik estafettes plaatsgevonden. Hoe fijn is het dat er nu weer een grote Priknick was. Want het succes van dit evenement is niet alleen dat er afval uit de buitenruimte gehaald wordt, maar ook het samendoen dat zorgt voor saamhorigheid. En niets is leuker om de dag af te sluiten met een gezamenlijke picknick met Beemster producten en muziek.

Werken aan een schone en leefbare gemeente kan je niet alleen vanuit de overheid. Dat moet je samendoen. In Purmerend zijn inmiddels 500 vrijwilligers actief die zich inzetten voor het schoonhouden van de buitenruimte. Dat is echt uniek en fantastisch!

Vanuit alle wijken gebeurt er veel, een paar voorbeelden: Zwerffiegroep Purmer-Noord maakt al jaren iedere maand een ronde door de wijk. Delen de resultaten en roepen actief bewoners op om een steentje bij te dragen. Ook leggen ze actief de verbinding met de scholen waar ook steeds meer aandacht komt voor het opruimen van zwerfafval. In de wijk Weidevenne is een groep actief bij het schoonhouden langs de A7, in de Beemster zijn actieve wandelaars die hun prikker meenemen en het vuil dat ze tegen komen opruimen. En ook in andere wijken zijn grote groepen mensen actief. Ik vind het fantastisch om te zien dat dit soort hechte groepen ontstaan.

We doen jaarlijks onderzoek naar het zwerfafval en je ziet dat alle inzet van iedereen echt tot resultaten leidt: een schonere buitenruimte. Mijn dank gaat uit naar de Rotary, die de organisatie van de Priknick op zich heeft genomen. Het is bijzonder dat we dit in onze gemeente hebben. Het zorgde niet alleen voor het opruimen van afval en saamhorigheid, het heeft ook nog 8 nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Op naar de volgende Priknick!

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *