Purmerend Art Fair

Gepubliceerd door Eveline op

Dit weekend viert het Kunstcollectief op een fantastische manier dat de Kunstroute 20 jaar bestaat. Speciaal voor deze gelegenheid wordt dit weekend de Purmerend Art Fair georganiseerd.

Het Kunstcollectief Purmerend vertegenwoordigt een grote groep kunstenaars. Het collectief staat voor mij symbool voor creativiteit. Niet alleen in de grote diversiteit van de kunst die de betrokken kunstenaars maken, maar ook in de culturele activiteiten die het collectief inmiddels organiseert. Het blijft niet bij de Kunstroute, ook het terugkerende Sterren op het doek en dit weekend voor het eerst de Purmerend Art Fair laat zien dat de blik naar de samenleving gericht is.

En dat is waardevol. Want kunst en cultuur is van groot belang voor de samenleving. Kunst zorgt voor verwondering, het biedt ontspanning, of ontroering en het stimuleert de creativiteit van mensen. Kunst en cultuur is voor iedereen. Deze Art Fair in de binnenstad zorgt ervoor dat inwoners op laagdrempelige wijze met kunst in aanraking komen.

Ook de Kunstroute is al twintig jaar lang een prachtig middel om kunst onder de aandacht van inwoners te brengen. Het laat zien hoe veelzijdig het kunstveld is en hoeveel talent er in Purmerend en de regio is. En dat is iets waar we trots op mogen zijn. Bovendien stimuleert het inwoners om eens binnen te stappen bij een galerie of andere locatie waar ze normaal gesproken misschien niet zouden komen.

Tijdens de Art Fair tonen 46 kunstenaars, die deelnemer zijn (geweest) van de Kunstroute Purmerend, een weekend lang hun werk in de markthallen. Van schilderkunst tot beeldhouwen, van textiel tot keramiek. Met de grote diversiteit aan kunstdisciplines en de persoonlijke contacten met de kunstenaars is PurmerendArt Faireen echte ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst of het leuk vindt om er kennis mee te maken.

Purmerend Art Fair is 28 en 29 mei te bezoeken in de Markthallen op de Koemarkt in Purmerend. De toegang is gratis.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *