Purmerendse kunstexpositie in tijdelijke entree stadhuis

Gepubliceerd door Eveline op


Zaterdag 28 augustus maakten kunstenaars van Prinsenstichting vijf grote kunstwerken in de etalage van Fred’s kunstatelier. Deze werken zijn binnenkort te zien in de nieuwe tijdelijke entree van het stadhuis in Purmerend.
 
Vanwege de bouw van de nieuwe parkeergarage is de entree tijdelijk verplaatst naar de zijkant van het gebouw. De expositie duurt 6 maanden, waarna een volgende groep Purmerendse/Beemster kunstenaars het penseel overneemt.

Burgemeester Don Bijl en Wethouder Eveline Tijmstra mochten samen met de kunstenaars de eerste streken op het doek schilderen. Don Bijl: “We zijn ontzettend dankbaar dat deze groep kunstenaars wil meewerken aan dit project. De expositie is echt heel mooi geworden” . Eveline Tijmstra is het daar geheel mee eens: “De kunstenaars hebben allemaal eigen talenten en kwaliteiten en het is prachtig dat zij op deze manier hun kunstzinnige en beeldende kwaliteiten in de etalage kunnen zetten en de bezoekers kunnen verrijken met hun unieke inzichten”.
 
Een van de kunstenaars van Prinsenstichting gaf aan het heerlijk te vinden om te schilderen. “Ik ben dan op mezelf en dat geeft me een rustig gevoel. Ik wil gewoon lekker bezig zijn; dan heb ik geen tijd om te piekeren.”
 
Fred’s Kadoshop & kunstatelier heeft een unieke functie. Mensen met een beperking krijgen er de kans om hun eigen specifieke kwaliteiten en talenten in de praktijk te brengen en te ontplooien. De kunstenaars krijgen begeleiding en een kunstopleiding op maat van professionele kunstenaars. Op deze manier kunnen zij hun eigen steentje bijdragen aan de maatschappij.
 
De expositie is vanaf 1 september te bewonderen op het stadhuis in Purmerend.
Categorieën: Persbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *