Reuring, een festival dat uitnodigt tot ontmoeten

Gepubliceerd door Eveline op

Ook dit jaar hebben we weer kunnen genieten van een fantastische editie van het Reuring festival. Festivals als deze zorgen ervoor dat mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek raken, maar ook dat mensen op een hele laagdrempelige manier kennis maken met allerlei vormen van kunst en cultuur. Cultuur verbindt. Door het verspreiden van de voorstellingen van Reuring op verschillende locaties in de stad kunnen zo veel mogelijk mensen van de rijkdom van cultuur genieten. Ook mensen die daar uit zichzelf niet snel heen gaan. En dat vind ik heel erg mooi.

Daarnaast zijn evenementen en festivals zoals deze ook economisch een factor van betekenis en dragen bij aan de promotie van de stad. De start van de achttiende editie van Reuring op de Koemarkt verstevigt dit en daarom ben ik ook blij dat dit jaar de openingsact weer plaatsvond in de binnenstad en de Koemarkt.  

Ik heb begrepen dat er meer Purmerendse ondernemers zijn opgestaan als sponsor van Reuring. Dat is geweldig, want alleen met ook die financiële inzet kan een festival als dit zo groot en succesvol blijven. Het festival verspreidt zich dit jaar niet alleen door de stad, maar zelfs over onze stadsgrenzen heen; richting Beemster. Als opmaat naar de bestuurlijke fusie met deze gemeente. Echt geweldig vind ik dat. Beemster is ook geweldig: met een prachtige historie en veel cultuur.

Vier dagen lang straattheater, livemuziek en mooie acts is alleen mogelijk door de meer dan 200 vrijwilligers die elk jaar weer klaar staan om van Reuring een prachtig festival te maken. Ik wil het bestuur van Reuring, de vrijwilligers en de sponsoren allemaal bedanken voor het organiseren van dit geweldige festival. Ik kijk uit naar de editie van volgend jaar!

foto: reuring.com

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *