Speeltuin ontwerp Mila gerealiseerd

Gepubliceerd door Eveline op

Een speeltuin openen, dat had ik nog nooit eerder gedaan. Lang niet iedere speeltuin wordt feestelijk geopend en dat hoeft ook niet. Maar in dit geval was het een bijzonder moment om samen met Mila de nieuwe speeltuin te openen.

Bij de beslissingen die de gemeente neemt, wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de inwoners. Ieder jaar worden diverse speelplekken in de stad vervangen. Inwoners uit de directe omgeving van de speelplek krijgen een brief met de vraag om, samen met de (klein)kinderen, via de website van de gemeente aan te geven waarmee zij het liefst op de speelplek spelen. Vervolgens gaat een ontwerper aan de slag om deze wensen zo goed mogelijk te verwerken.

Toen gemeente Purmerend een brief stuurde met de vraag ‘wat wil jij op de nieuwe speelplek zien?’, wist Mila daar wel antwoord op. Zij maakte een prachtige tekening om de ambtenaren van de gemeente te laten zien wat er allemaal op de speelplek aan de Roomvatstraat terug moest komen. Dat enthousiasme was aanstekelijk. Bijna alles van het ontwerp kon gerealiseerd worden. Ik vind het ontzettend leuk dat juist ook kinderen meedenken over de invulling van de buurt. Het was dan ook een grote eer dat ik samen met Mila de speeltuin mocht openen die zij ontworpen heeft.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *