Start grondwerkzaamheden pilotwijk aardgasvrij

Gepubliceerd door Eveline op

Samen met wethouder Paul van Meekeren en de directeur van Stadsverwarming Purmerend Gijs de Man gaf ik het startsein voor de rioolwerkzaamheden en de aanleg van een warmtenet in Overwhere-Zuid. Naast de direct omwonenden waren ook afgevaardigden van de betrokken partijen zoals Stadsverwarming, PWN en de gemeente aanwezig.

De riolering in Overwhere-Zuid is al heel oud en aan vernieuwing toe. Hiervoor moet de straat vrijwel volledig opengebroken worden; een grote operatie. Daarom worden de rioolwerkzaamheden gecombineerd met de werkzaamheden die nodig zijn om Purmerend aardgasvrij te maken. Als alternatief voor aardgas legt Stadsverwarming Purmerend in deze buurt een warmtenet aan. De rijtjeswoningen worden vervolgens op innovatieve wijze aan het warmtenet gekoppeld. Dit gebeurt met leidingen die langs de buitengevel omhoog worden gebracht en via de zolder op een warmte-unit worden aangesloten. Deze warmte-unit komt op de plek van de huidige hr-ketel.

Het is voor het eerst dat de vernieuwing en verduurzaming van de riolering gecombineerd wordt met de aanleg van het warmtenet. Een bijzonder project waarbij de samenwerking met zoveel partijen uniek is en bovendien een interessant leerproces is. Een mooie stap in de richting van een duurzamer Purmerend.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *