Succesvolle Pricknick door Rotary Purmerend

Gepubliceerd door Eveline op

Samen prikken
Samen picknicken
Samen muziek maken

Samendoen zorgt voor saamhorigheid.

Wat we vandaag deden is uniek. Honderden deelnemers maakten tegelijk in alle wijken van Purmerend de buitenruimte schoon door het rapen van zwerfafval, om vervolgens met elkaar op een centraal punt in het Leeghwaterparkt te eindigen. In totaal is er 253 kilo zwerfafval opgehaald.   

Ik kan mij nog goed herinneren wanneer ik voor het eerst zelf zwerfafval ging oprapen met een grijper. Dat was in 2014. Dirk Groot, inmiddels bekend als de Zwerfinator, was toen net begonnen met het opruimen van zwerfafval. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat best spannend vond om met hen een ronde te lopen. Veel mensen keken je buiten aan. Mensen zwerfafval zien opruimen was niet normaal. Inmiddels, vijf jaar later, is er heel veel veranderd. Mensen die zwerfafval rapen ontvangen waardering en bemoedigende woorden. Ook is het aantal vrijwilligers dat dit doet enorm toegenomen. In 2016 waren dat 91 vrijwilligers, inmiddels zijn dat er 330! Fantastisch! En het resultaat is ook echt zichtbaar in de stad door al deze inzet. Samen aan de slag voor een beter milieu.

Samen doen, zorgt voor verbinding.

Daarom vind ik het fantastisch dat de prikactie van de Rotary eindigde met een gezamenlijke picknick. Omringt door muziek. Muziek ontroert, beweegt, verbindt mensen en stimuleert de creativiteit. Ik ben dan ook trots op het aanbod in onze gemeente dat alle groep 5 leerlingen een jaar lang muziekonderwijs krijgen. 

Door samen muziek te maken leer je rekening met elkaar te houden en het biedt de mogelijkheid ander talent te ontwikkelen.

Ik wil mijn grote bewondering en dank uitspreken voor de Rotary, maar in het bijzonder aan Peggy Rolving die al deze elementen bij elkaar heeft weten te brengen. Het is bijzonder dat we dit als eerste gemeente zo gedaan hebben en ik hoop dat er vandaag een nieuwe traditie gestart is, niet alleen in Purmerend.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *