Tegels eruit, plantjes erin!

Gepubliceerd door Eveline op

Met de aanleg van geveltuintjes wordt ingezet op een stukje vergroening van het Waterlandkwartier, het gebied rond het station Purmerend. Met een groep kinderen, Norbert van Halderen, directeur Bibliotheek Waterland en Bram Engberts van Bram’s Natuur legden we een van deze tuintjes aan bij het appartementencomplex Waterland. De aanleg van geveltuintjes zorgen voor een groenere wijk en dat is uiteindelijk weer goed voor vogels, bijen en vlinders. Ook loopt het regenwater beter weg en is het minder warm in de zomer. En het maakt de wijk gezelliger. Na het planten werd de geveltuin overgedragen aan de VVE van het appartementencomplex. De eigenaren van het complex gaan de nieuwe geveltuintjes zelf onderhouden.

De aftrap van de vergroening vond plaats tijdens de Kinderboekenweek die dit jaar het thema Gi-Ga-Groen heeft. In overleg met Bibliotheek Waterland heeft de gemeente Bram Engberts gevraagd om een educatieve lezing voor kinderen te houden. Bram vertelde de aanwezige kinderen waarom natuur zo belangrijk is. Hij leerde hen wat er gebeurt als we alle tuinen in Nederland vol leggen met tegels en hoe kinderen hun eigen wijk en het Waterlandkwartier kunnen vergroenen. 

Het vergroenen van het Waterlandkwartier is onderdeel van een groter plan rondom de gebiedsontwikkeling van de wijk. Het Waterlandkwartier wordt een levendig, stedelijk gebied waar wonen, werken en recreëren samenvallen. We maken het een woonomgeving voor iedereen en voegen er de komende jaren zo’n 1800 woningen toe. Ook komt er meer ruimte voor bedrijven en instellingen.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *