#ThuisMetWherelant

Gepubliceerd door Eveline op

Bij Cultuurhuis Wherelant kan je het plezier beleven en ervaren van beeldende kunst, fotografie, vormgeving, theater en dans. Van beginner tot vergevorderd, van jong tot oud, met of zonder beperking: voor iedereen is er een uitgebreid aanbod van cursussen en workshop te vinden. Omdat het op dit moment niet mogelijk is om op de locatie van Wherelant bij elkaar te komen hebben de docenten in een razend tempo het aanbod aangepast. Hierdoor worden nieuwe mogelijkheden geboden om ook vanuit huis met elkaar in verbinding te blijven.

Met #ThuisMetWherelant wordt iedereen online wordt uitgedaagd met creatieve activiteiten. Tekenen, schilderen, handwerken, dansen, theater: alles kan! Meedoen kan heel eenvoudig. Het primaire platform is Facebook. Daar heeft Wherelant een groep aangemaakt: #ThuisMetWherelant. Word lid van de groep en ontvang regelmatig leuke creatieve opdrachten voor thuis. Deel je resultaten met andere groepsleden onder de post en bewonder die van anderen. Opdrachten zijn ook op de website te vinden voor de mensen die geen social media hebben.

Kinderen kunnen aan de slag met de thuisateliers. Vakdocenten bedenken elke week korte creatieve activiteiten voor thuis. De lessen zijn te vinden op www.wherelant-ateliers.com. Een openbare website, zodat iedereen mee kan doen.

Ook het aanbod voor speciale doelgroepen, zoals mensen met een verstandelijke beperking gaan door, want thuis toneelspelen en knutselen is ook best leuk! Via de mail krijgen de deelnemers leuke opdrachten om thuis te doen. Op de facebookpagina worden de mooie resultaten gedeeld, zo is iedereen toch nog met elkaar in verbinding.

Voor de coronacrisis kwamen deelnemers van kunstgenoten in beweging, een seniorencommunity voor 60+ers, elke donderdag bij elkaar voor een leuke activiteit. In plaats hiervan wordt er elke donderdag een persoonlijk bericht geplaatst met een leuke thuisopdracht namens een lid van de programmacommissie. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina van Kunstgenoten: www.facebook.com/KunstgenoteninbewegingPurmerend

Bij Wherelant gebeurt nog veel meer. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.wherelant.nl.

Lees de volgende keer over het aanbod van Muziekschool Waterland in coronatijd. Ken je andere initiatieven waar ik digitaal of telefonisch een kijkje moet gaan nemen? Laat het mij dan weten in de comments.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *