Twister en Cliffrider nieuwe aanwinst Spelemei

Gepubliceerd door Eveline op

De Spelemei is twee speeltoestellen rijker: “de Twister” die ze van de Beemster compagnie hebben gekregen en het grote speeltoestel “de Cliffrider” welke team vastgoed van de gemeente mogelijk heeft gemaakt. De speeltuin wil ook aantrekkelijk blijven voor de wat oudere kinderen en deze toestellen dragen daaraan bij.

Op 14 juli vond de opening plaats van twee nieuwe speeltoestellen plaats. De Spelemei in de Zuidoostbeemster is een vereniging die volledig draait op vrijwilligers en de fijne speeltuin voor kinderen mogelijk maakt. Ongeveer 240 gezinnen zijn lid. Daarnaast kunnen kinderen per bezoek voor een laag bedrag een kaartje kopen. De vrijwilligers organiseren ook themafeestjes voor de buurt. Het gaat dan bijvoorbeeld om Paaseieren zoeken, tentennacht en Halloween feest. En de jaarlijkse stoepkrijtwedstrijd.

De Spelemei heeft zich bereid heeft getoond gedurende de werkzaamheden aan de tijdelijke gebouwen en de Corona tijd haar deuren voor de school te openen. Het is heel fijn om te zien dat er op deze manier steeds samen is gezocht naar mogelijkheden om kinderen iets te kunnen bieden. De Spelemei vervult als speeltuinvereniging met haar vrijwilligers een belangrijke sociaal maatschappelijke rol in Zuidoostbeemster. Het is een plek waar kinderen op een positieve manier hun energie kwijt kunnen en waar samen gespeelt wordt. Maar het is ook een plek waar ouders en grootouders elkaar ontmoeten en waar weer nieuwe contacten ontstaan.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *